Aktuellt

2021-09-12
Idag började höstturneringen i Sumo i Japan. Sumo har anor som kampform, religiös ceremoni och underhållning, en tradition som sträcker sig tillbaka över tusen år i tiden. Idag är dock sumo en modern sport om än traditionsbunden och unik sådan.
Många tekniker som används är samma som återfinns inom jujitsu, t.ex. koshi nage, kata sukashi samt kubi nage (som vi tränade i onsdags). Men man måste betänka att allt är anpassat efter utövare som är både stora och synnerligen starka vilket ger effekt valet och utförandet av teknikerna. Även det faktum att man förlorar om man blir puttad ur ringen eller nuddar marken med något annat än fotsulorna styr vad som används.
För den som vill få en snabb överblick länkar jag till en video från första dagens matcher i högsta divisionen (Maku uchi). Normalt sett tar denna två timmar, men klipper man ut bara kamperna så blir det cirka 8-10 minuter.
Fällning - o soto otoshi
Fällning 2 - o soto otoshi

2021-08-24

Tack till alla som var med och invigde första jujitsuträningen för terminen! Kul att se både nya och gamla ansikten. På onsdag kör vi vidare med jujitsu, men ikväll är det Karate som gäller!
18-19 Karate kids (7-10 år)
19-20:30 Karate barn & vuxna (11år+)
Välkomna!
David hugger kesa giri
Axel instruerar tenouchi
David instruerar Minh

2021-08-15

I helgen samlades iaido-gruppen för kick off och suemonogiri-träning hemma hos Minh. Suemonogiri betyder hugg på fasta mål och ger direkt svar på huggtekniken genom rakhet, acceleration och avstånd. Väldigt trevligt att få umgås, träna och framför allt njuta av maten hos familjen Do!

terminsstart hösten 2021

Välkomna till en ny termin i Södra Sandby Jujitsuklubb!

Nybörjarstart från vecka 34.

Kom till oss i byahuset och prova på hur kul det är att träna kampsport. Vi har både lätt och hård träning - för vuxna, barn och ungdomar. Kvinnor och män, flickor och pojkar, vi kan alla träna tillsammans och på lika villkor. Är du intresserad är det bara att komma ner till något av våra träningspass med någorlunda oömma träningskläder och testa.

För mer information om våra idrotter och tider, besök www.ssjk.se för jujitsu och iaido samt https://www.facebook.com/kasumikyokushin för karate.

Välkomna!

Just nu har vi problem med publiceringen av nyheter. Ni hittar alla uppdateringar på vår facebooksida.