Aktuellt

Avslutningssplash

Jujitsuavslutning hösten 2023

På måndag är det avslutning i jujitsu för det här året. Stort tack till alla som varit med och tränat och hjälpt till under året, vi hoppas ni vill avsluta med lite uppvisning och fika tillsammans med oss!
Det är dock ingen träning ikväll (onsdag 6/12) utan vi laddar upp till avslutningen nästa vecka.
För att vi ska ha kolla på hur många som kommer med sina anhöriga får ni gärna anmäla er till avslutningen. Hjärtligt välkomna!

Jujitsuavslutning hösten 2023

Vi önskar alla välkomna till avslutningen för jujitsugruppen som sker den 11:e december klockan 18:30. Som vanligt samlas vi för att titta lite på vad grupperna tränat under terminen samt mysa med lite fika och tipsrunda! Anmälningsformuläret finns nu uppe hör på hemsidan så ni får gärna gå in och anmäla er så att vi vet hur många bullar som behövs. Hjärtligt välkomna!
Kuguri nage
Poster för graderingsläger med Nygren-shihan.

Graderingsläger med Nygren-shihan i Sandby!

Varmt välkommen på graderingsläger med shihan Nygren, 6 dan. Missa inte chansen att träna för en mycket erfaren och pedagogisk instruktör. Öppet för både dig som vill gradera och dig som bara vill utveckla dig och bli bättre.

Stort grattis till första dan i Judo, German!

German judogradering

Träningsläger i Moto-ha yoshin ryu

I lördags var German och Axel iväg på träningsläger inom Moto-ha yoshin ryu. Ett mycket givande läger där vi tränade kihon oku no kata samt hanbo (kort stav). Stort tack till Sölvesborgs budosällskap samt Jesper och Allan från Danmark som höll i träningen. Vi ser fram emot nästa tillfälle!

Höstlov!

Denna vecka är det höstlov i skolorna och då passar vi också på att ta ett kort uppehåll från träningen. Under vecka 44 är det ingen jujitsuträning men karaten håller fortfarande pass som vanligt på torsdag och söndag. Vi önskar alla ett trevligt höstlov!

Nekobasu pumpa

Janken!

I måndags blev det mycket uppskattat när vi lekte janken eller jankenpon, det som vi i Sverige kallar sten-sax-påse. Dock gjorde vi den med en twist som kallas "acchi-muite-hoi". Kort förklarat - den som vinner den första janken pekar sedan på motståndaren och säger acchi-muite-hoi! och pekar sedan uppåt, nedåt, höger eller vänster. Samtidigt ska motståndaren titta åt något av hållen, och om det är samma håll som det pekas åt så vinner den som pekar, annars börjar man om från början. Men istället för fundera över förklaringen bör ni titta på klippet här intill där några sumobrottare utför leken så kommer ni förstå snabbt.

Kommandona som används är:

  • Sten-sax-påse: Jan-ken-pon!
  • Om det blir lika: Aiko desho!
  • Titta och peka: acchi-muite-hoi!

Onsdagsträningen 20/9

Hej alla! Jag håller träningen ikväll, men det kan hända att jag kommer ganska precis i tid (eller till och med blir några minuter sen) eftersom vi har möte med kommunen angående lokalfrågan ända fram till 17. Men jag kommer, håll ut!

Jujitsuträning
O soto otoshi

Onsdagsträningen 6/9 inställd

Tyvärr så måste vi ställa in onsdagens träning. Universum har konspirerat emot oss och alla instruktörer är tyvärr iväg eller upptagna på något sätt. Vi återupptar träningen med full fart på måndag nästa vecka!

Stark start på veckan

Härlig träning idag! Stark uppvärmning med Christian och därefter sutemi waza - självoffringstekniker första timmen. Fokus på uki waza och yoko-guruma medan andra timmen bjöd på lite lugnare frigörningstekniker.

Uki waza
Träning av uki waza
Affisch för hösten 2023 i Södra Sandby Budoklubb

Terminsstart jujitsu hösten 2023

Nu drar höstterminen igång! Karaten har redan startat och Jujitsuträningen börjar nästa vecka. Är du nybörjare och intresserad är det bara titta i vårt träningsschema för att hitta rätt pass. Har du några frågor så skriv dem här eller till info@sandby-jujitsu.se. Välkomna!

Träningsläger i Furulund

I helgen var Bengt, Wilma och Axel iväg på sensommarlägret i Furulund. Väldigt kul att få komma ut och träffa nytt folk och smygstarta träningen!

Träningsläger i Furulund.
Tani-otoshi

Summer Camp 2023 i Lund

Lite bilder från helgens läger i Lund. Tack till Guram, Bobby, Martin, Rolf och Anna som fixade ett fint läger. Två dagar med jujitsu, iaido, BJJ mm. Första sommarlägret där Jan-Erik Karlsson inte kunde vara med vilket är tråkigt, men de som var där höll fanan högt.

Sommarträning ikväll 26/6 klockan 19

Träning ikväll igen vid klockan 19. Ledsen för sent meddelande, jag antar att sommarcellerna har tagit över hjärnan vid det här laget. Hoppas vi ses ikväll!
Bonus - blast from the past - bild från våravslutningen 2008. Axel hjälper två knattar med "Coca-cola-tekniken".
Coca-cola-tekniken

Våravslutning 2023

Stort tack för den här terminen! Och tack till alla tränande och föräldrar som kom och gjorde vår avslutning till en fin tillställning, med träning, fika och tipsrunda. Hur många aktiva vulkaner fanns det nu i Japan?
 
Om någon tog foton under avslutningen får ni väldigt gärna dela dem med Axel så att vi har lite minnen från den här terminen bevarade. Bara skriv här eller skicka till info@sandby-jujitsu.se så hittar vi något sätt att överföra.
 
Under sommaren har vi inga officiella pass, men det kommer finnas möjlighet att träna på öppen matta där vi kan träna och lära oss av varandra. Gå med i gruppen som heter "Sandby Jujitsu - Medlemmar" så kan vi dela tider och annat där.
 
Södra Sandby Jujitsu vill önska alla en glad sommar!

Jujitsuavslutning våren 2023

Södra Sandby Jujitsuklubbs våravslutning kommer att vara måndagen den 29 maj klockan 18:30. Vi samlas för att titta på vad som hänt och vad vi tränat i klubben under terminen. Därefter tillkännager vi graderingar och till sist fikar vi tillsammans. Då finns det möjlighet för anhöriga att känna på mattan och chans prata lite närmare med varandra och våra instruktörer.
För att vi ska kunna förbereda och veta hur mycket bullar som ska bakas ber vi er anmäla i formuläret här på hemsidan. Hjärtligt välkomna!
Uppställning
Kyokushinläger

Kyokushinläger i Bollebygds Kyokushin Kai

Stort tack till Shihan Howard Collins och Bollebygds Kyokushin Kai för ett intensivt, inspirerande och intressant läger.

Inget vuxenpass ikväll – Fri matta

Barnpasset går som vanligt ikväll med Leif, men tyvärr har vi ingen instruktör som kan hålla vuxenträningen. Mattan är dock öppen för den som vill köra på egen hand om ni kommer en stund innan 20:00 medan Leif fortfarande är där. Gambatte kudasai!

Instruktion
Självförsvarskurs

Självförsvarskurs

I helgen var det andra tillfället för den specialkurs i rörlighet och självförsvar. Stort tack till alla som var med - vilken kul, frågvis och inspirerande grupp. Fullt ös nästa vecka med!
Vi vill också påminna om att det inte är någon träning på 1 maj.

Jujitsuträning i vårljus

Jujitsuträning i vårljuset i måndags!

Jujitsuträning i vårljus
Påskträning

Påsk!

Under påskveckan tränar vi jujitsu som vanligt på måndag, 3 april v.14 men det är ingen träning under annandag påsk 10 april v.15. 

Årsstämma i Skånes Budo & Kampsportsförbund

Igår var det årsstämma i Skånes Budo & Kampsportsförbund på Scandic hotell i Lund. Södra Sandby var representerade av Axel och Anders. Det blev en mycket trevlig tillställning och kontentan är att Skånes kampsportsvärld är fortsatt stark och ju mer vi tränar och är aktiva, ju mer får Distriktsförbundet möjlighet att hjälpa oss.
Stort tack till Leif Almö som var mötesordförande samt André Angantyr och hela styrelsen som jobbar för oss alla!
Årsstämma 2023 för Skånes Budo- & Kampsportsförbund
hinamtasuri

Hinamatsuri – Flickornas festival

I fredags var det Hinamatsuri i Japan - Flickornas festival, även kallad dockornas festival. En dag då alla flickor får lite extra uppmärksamhet. Under någon vecka innan dekorerar man med traditionellt med en uppsättning dockor som representerar det kejserliga hovet. Dessa kommer i alla former, från utsökta, dockor från speciella hantverkare till enkla, handmålade snäckskal. Man pyntar gärna med rosa persikablommor och äter extra god mat. Så ta chansen att fira hinamatsuri och göra något speciellt för kejsarinnorna i era liv.

Årsmöte 2023

Glöm inte att det är årsmöte i föreningen ikväll klockan 20:00, efter jujitsuträningen. Fika utlovas till de som stannar! 😃

Vetekrans
Första jujitsuträningen för terminen

Träningsstart Jujitsu

Jättekul att se alla tillbaka efter juluppehållet! Jujitsuträning med kata otoshi och o soto otoshi för att träna in balansens (och urbalanseringens) grunder. Är du intresserad av att prova på finns det fortfarande plats i gruppen, det är bara att komma ner till nästa träning för att titta eller prova på!
foto: Bengt Ahlgren

German med i Svenska Kempolandslaget

Väldigt kul att se German med i Landslagstruppen för Svenska Kempoförbundet. Heja!

Revision i Södra Sandby Budoklubb

Revision

I veckan var det revision av klubbens ekonomi för 2022. Det pågår mycket arbete i bakgrunden för att hålla en förening igång. Så den här gången vill vi skicka ett stort tack till vår kassör German samt våra två revisorer Ann-Helén och Tony.

Terminsstart Jujitsu

Måndagen den 23:e januari drar vi igång jujitsuträningen igen. Vi vill önska alla tränande välkomna åter och hälsa alla intresserade nybörjare välkomna för att prova på! Vi tränar på måndagar för barn 18 – 19 och för vuxna 19 - 21. Vi ses på mattan!
Några vanliga frågor från de som är intresserade av att börja:
  • Kostar det något att prova? Nej, du får gärna prova på 3 gånger utan kostnad, därefter betalar du endast 1000 kr som vuxen eller 600 kr för barn för hela terminen och då ingår medlemsavgiften för hela året!
  • Behöver jag några speciella kläder? Det enda som behövs är en T-shirt och någorlunda oömma träningsbyxor, helst utan för mycket knappar och dragkedjor som kan skada mattorna. Tag gärna med en vattenflaska också.
  • Måste jag buga och kunna särskilda termer? Jujitsu kommer från Japan och vi använder oss av en hel del japanska ord och traditioner, men vi förväntar oss inte att någon känner till eller följer regler som de inte har någon aning om. Japanskan är för oss lite som latin är för de som håller på med växter, ett gemensamt språk om teknikerna. Våra övriga traditioner hjälper oss skapa struktur på träningen så att alla vet vad vi ska göra och vem man ska träna med.
Om du har fler frågor är det bara att haffa någon av våra instruktörer på mattan eller skriva via formuläret eller direkt till info@sandby-jujitsu.se
Terminsstart VT-23
Kasumi kyokushin
Södra Sandby Jujitsu märke

Årsmöte 2023

Måndagen den 6:e februari klockan 20:00 är det årsmöte i Södra Sandby Jujitsuklubb. Är du medlem så var gärna med och utvärdera det gångna året och planera för det som komma ska. Mötet kommer att ske fysiskt i dojon efter jujitsuträningen. Välkomna om du vill vara med och påverka!

Tack till alla tränande, instruktörer, föräldrar och anhöriga för den här terminen med Södra Sandby Jujitsu. På avslutningen hade vi en härlig träning med uppvisningar från både barn och vuxna samt många goda lussekatter. På tipsrundan fick vi lära oss att sten-sax-påse på japanska heter jankenpon och att Toyota från början tillverkade vävstolar!
 
Under jullovet kommer Leif att hålla ett par pass med öppen matta för alla att komma och träna. Nästa tillfälle blir dock inte förrän i mellandagarna, den 28 december klockan 18-19.
 
Stort tack också till Cindy Alder som fotograferade under avslutningen. Vi kommer lägga upp fler av hennes fina bilder under den kommande veckan. Se mer på hennes hemsida www.almafeliz.se/
 
Tack för denna terminen, så ses vi på mattan nästa år!
Gruppfoto hösten 2022

Avslutning höstterminen 2022

Höstavslutningen för Södra Sandby Jujitsu kommer att vara måndagen den 12 december klockan 18:30. Vi samlas för att titta på vad som hänt och vad vi tränat i klubben under terminen. Därefter tillkännager vi graderingar och till sist fikar vi tillsammans. Då finns det möjlighet för anhöriga att känna på mattan och chans prata lite närmare med varandra och våra instruktörer.
För att vi ska kunna förbereda och veta hur mycket bullar som ska bakas ber vi er anmäla er i formuläret på hemsidan. Hjärtligt välkomna!

Extrainsatt årsmöte 2022

Här kommer dagordningen till måndagens extra årsmöte. Välkomna klockan 20.00 till dojon om ni vill vara med och påverka.
Dagordning extra årsmöte 2022
Ukemi waza

Barnpasset går som vanligt ikväll, men tyvärr har vi ingen instruktör som kan hålla vuxenträningen. Mattan är dock öppen för den som vill köra på egen hand om ni kommer en stund innan 20:00 medan Leif fortfarande är där. Gambatte kudasai!

Vi hoppas alla har en härlig Potatis-/Höst/Läslovsvecka! Vecka 44 så håller jujitsu träning som vanligt på måndag 31/10 för de som vill träna bort halloweengodiset och på torsdag 3/11 blir det ännu mer intensivt med 100 Kata på Karatens dag. Glad höst på er alla!

Halloween karateka
100 kata for Karate Day

Nu är det dags för årets 100-katautmaning! Under passet gör vi 100 kator med lite pauser när det behövs. Vi börjar med Taikyoku Sono Ichi och jobbar oss vidare med andra kator beroende på deltagare. Välkomna till en härlig utmaning!

Karateträningen börjar tisdag 23 augusti

Ikväll drar karateträningen igång. Dags att borsta sommardammet av dräkten få lite härlig träning i kroppen! Ung eller vuxen, vill du prova på är det bara att komma ner till vår dojo i Byahuset till någon av träningarna. Lägg märke till ändrade tider för Karate Kids på tisdagar:
17:15-18:15 Karate Kids 6-8 år
18:15-19:15 Karate Kids 8-10 år
Varmt välkomna!

Kasumi kyokushin gruppbild
Träning hösten 2022

Terminsstart hösten 2022

Budohösten drar igång även om vi så klart behåller sommarvädret ett tag till. Iaidogruppen är redan igång men tar emot nybörjare från lördag 27/8, Kasumi kyokushin öppnar portarna på tisdag 23/8 och jujitsuträningen börjar måndag 29/8.
Lägg märke till att karate kids nu är uppdelat i två gruppen, en för barn på 6-8 år och en för 8-10 år.
Vi vill önska alla tränande välkomna tillbaka och är du intresserad av att testa på är det bara att komma ner till vår dojo i Byahuset till något av passen. Välkomna!

Jujitsuavslutning våren 2022

Sommaren börjar närma sig och vi vill runda av jujitsuterminen med en avslutningsdag där vi kan visa upp lite tekniker för familj och anhöriga samt fika tillsammans. Avslutningen är på måndagen den 30:e maj klockan 18:30. Kom och träna och fika med oss, gå tipsrunda och tag chansen att prata samt känna på mattan och ställa frågor till våra instruktörer.
För att kunna förbereda och veta hur många kakor som ska bakas ber vi er anmäla er här på hemsidan. Hjärtligt välkomna!
Vårasvlutning 2022
Kasumi kyokushin
Södra Sandby Jujitsuklubb klubbmärke

Miniklubbläger!

Lördagen den 21/5 anordnas det ett träningsläger på klubben för att vi alla ska få en inblick i varandras arter. På lägret får man träna jujutsu och karate samt se en Iaido uppvisning. Efter lägret går vi som vill och äter på Krögaren och Bagaren. Lägret är kostnadsfritt och riktas till alla medlemmar from 13 år. Maten på restaurangen får man själv stå för. Hoppas så många som möjligt kan hänga på denna schyssta eftermiddag i kampkonstens tecken!
Program:
  • Jujutsu: 13:00 -14:20
  • Paus med iaido uppvisning: 14:20 -14:40
  • Karate: 14:40 -16:00
  • Middag 17:00 -
Var vänliga meddela om ni kommer här eller genom att meddela German Fischergerman.fischer87@gmail.com.

Annandag Påsk

Glad påsk på er alla där ute!
Bara en liten påminnelse att det inte är någon jujitsuträning idag. Kyokushin karate är däremot tillbaka med nya tag imorgon (tisdag).
Påskris
jujitsu in action

Påskträning

Jujitsugruppen tränar som vanligt ikväll. Dock ingen träning nästa vecka på annandag påsk. Glad påsk på er alla där ute!

Igor graderad till nidan

Stort grattis till Igors som graderade till nidan (2 dan) på vårlägret hos Lunds Jujutsuskola i söndags. 🥋🎊

Igor Nidan
Iaidogruppen

Graderingskväll inom Mugai ryu iaido

I Lördags var det gradering i Mugai ryu iaido med Luciano-sensei. Det blev en kväll med mycket träning, feedback och diskussion. Dessutom graderade Arvid till 5 kyu, Fredrik och Bengt till 4 kyu och Axel till 2 kyu. Tack till David-sensei som arrangerade och alla var med och kämpade!
(Foto: Elin Åsklund)

Förbundsstämma Skåne

I helgen var det Årsstämma i Skånes Budo & Kampsportsförbund. Från klubben närvarade Anders och Axel. Det var en väldigt trevlig tillställning och förbundets ekonomi är god. Avgående ordförande Martin Jönsson avtackades och nya ordföranden André Angantyr välkomnades upp från kassörsposten. Än mer kul för oss var att Ann-helen Slätteryd tilldelades förbundets förtjänsttecken för alla hennes år som tränande, kassör och revisor i klubben. Mer om detta kommer senare! På slutet fick vi också en liten spontan konsert med Berimbau från Abadá Capoeira Lund.

Förtjänsttecken mottages
Ayame / Iris
Idag är det vårdagjämning vilket kallas Shunbun no hi (vårdelningsdag). I Japan är högtidlighållandet dock mer som Alla helgons dag. Inom buddismen sägs det att Buddha uppstår denna dag för att hjälpa själar över floden till nirvana. Mer praktiskt är det en dag när folk besöker sin familjs gravar eller ställer fram gåvor så som saké eller mochi (risbullar) för de som har ett hemmaaltare (kamiza).
(foto: Naoko Tojo)

Hinamatsuri

Idag är det Hinamatsuri i Japan - Flickornas festival, även kallad dockornas festival. En dag då alla flickor får lite extra uppmärksamhet. Under någon vecka innan dekorerar man med traditionellt med en uppsättning dockor som representerar det kejserliga hovet. Dessa kommer i alla former, från utsökta, dockor från speciella hantverkare till enkla, handmålade snäckskal. Man pyntar gärna med rosa persikablommor och äter extra god mat. Så ta chansen att fira hinamatsuri och göra något speciellt för kejsarinnorna i ditt liv.

Dagorning för årsmöte 2022

Ikväll är det årsmöte

Hej!
Här kommer tänkt dagordning för dagens årsmöte. Välkommen till dojon kl. 10.00 om du vill vara med och bestämma.

Sportlov

Karategruppen tar uppehåll under sportlovet medan Jujitsu och iaido tränar som vanligt. Hoppas alla får en fin sportlovsvecka!

Barn- & Ungdomsträning
Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag! I Japan har man ärvt en del av traditionerna från USA och det är lite av en datingdag och ett tillfälle att uttrycka sin vänskap och kärlek till de runt omkring, vanligtvis i form av choklad. Vad som kanske är annorlunda är att det på alla hjärtans dag är kvinnor som ger till männen. Man kan ge choklad till kollegor, så kallad giri-choko (義理チョコ), till sina vänner (tomo-choko, 友チョコ) eller till den man verkligen gillar - honmei-choko (本命チョコ). Om en månad är det "white day" och då är det männens tur att ge tillbaka till kvinnorna.
Träna hårt och ta hand om varandra!

Träning igår, med fokus på sukui nage - skyffelkast. Hoppas vi slipper använda tekniken på mer snö den här sidan av året.

Tack till alla som kunde komma på vår första jujitsuträning för året. Det blev en serie av tekniker med armpress på olika sätt - ude osae, irimi nage, kote nage osv. Härligt att alla hängde på med entusiasm. Vi ses nästa vecka!

Söndagen den 27:e februari klockan 10:00 är det årsmöte i Södra Sandby Jujitsuklubb. Är du medlem så var gärna med och utvärdera det gångna året och planera för det som komma ska. Mötet kommer att ske fysiskt i dojon. Välkomna!

Södra Sandby Jujitsuklubb klubbmärke
Uppställningsbild

Välkomna till en ny vårtermin! Jujitsuträningen börjar igen måndagen 24:e januari. Vi tränar barn (och föräldrar) måndagar 18-19 och vuxna 19-21. Välkomna!

Gott Nytt År och god fortsättning på Tigerns år önskar SSJK!

Nyårskort 2022

Julhälsningar från Japan

Varma julhälsningar från Japan! Nedan skådas Fujisan från ovan.
Mvh /Axel

Tack för denna termin!

Stort tack till alla som var med och gjorde både avslutningen och hela denna termin fantastisk! Tack till alla tränande, instruktörer och föräldrar som varit med och startat upp igen denna termin, det har varit väldigt skönt att kunna träna jujitsu igen. Vi hoppas att läget fortsätter att bättra sig så sakta till våren så att vi kan bygga upp klubben och bli än starkare.

Avslutning hösten 2021
Seoi nage

Höstavslutning 2021

Södra Sandby Jujitsuklubbs höstavslutning kommer att vara onsdagen den 8 december klockan 18:30. Vi samlas för att titta på vad som hänt och vad vi tränat i klubben under terminen. Därefter tillkännager vi graderingar och till sist fikar vi tillsammans med lite tipsrunda. För att vi ska kunna förbereda och veta hur mycket bullar som ska bakas ber vi er anmäla er här på hemsidan. Hjärtligt välkomna!

Mugai ryu vinterseminarium i Köln, Tyskland

I helgen var det stora vinterseminariet i Mugai ryu i Köln. Axel deltog båda dagarna som bjöd på mycket träning av grundtekniker, zen-meditation, kumitachi, gekkiken och naturligtvis mycket gott umgänge och schnitzelätning. Stort tack till Luciano-sensei med elever som var väldigt välkomnande och arrangerade ett förstklassigt läger.

Kawarazaki Gonjuro japansk teater

Ingen jujitsuträning onsdag 17/11

Tyvärr verkar det som om alla instruktörer antingen är sjuka eller iväg just nu så vi måste tyvärr ställa in även onsdagens jujitsuträning. Som mer stillsam ersättning kan vi rekommendera History of Japan Podcast för den som vill lära sig lite mer om Japansk historia. Isaac Meyer har producerat över 400 episoder på olika delar av historien, men de första 12 episoderna ger en väldigt bra men ändå kort sammanfattning av Japan, från stenålder till modern tid. Vi ses nästa vecka!

Kom och jaga bort höstrusket med lite Jujitsuträning ikväll. Vi ses där!

Kubi nage, nackkast
Höstlovsbild

Potatis-/Höst/Läslovet har börjat, men vi tränar på som vanligt! Alla pass går som vanligt v.44 så varför inte ta en paus från pumpapajen och träna med oss. Vi ses på mattan!

2021-09-12
Idag började höstturneringen i Sumo i Japan. Sumo har anor som kampform, religiös ceremoni och underhållning, en tradition som sträcker sig tillbaka över tusen år i tiden. Idag är dock sumo en modern sport om än traditionsbunden och unik sådan.
Många tekniker som används är samma som återfinns inom jujitsu, t.ex. koshi nage, kata sukashi samt kubi nage (som vi tränade i onsdags). Men man måste betänka att allt är anpassat efter utövare som är både stora och synnerligen starka vilket ger effekt valet och utförandet av teknikerna. Även det faktum att man förlorar om man blir puttad ur ringen eller nuddar marken med något annat än fotsulorna styr vad som används.
För den som vill få en snabb överblick länkar jag till en video från första dagens matcher i högsta divisionen (Maku uchi). Normalt sett tar denna två timmar, men klipper man ut bara kamperna så blir det cirka 8-10 minuter.
Fällning - o soto otoshi
Fällning 2 - o soto otoshi

2021-08-24

Tack till alla som var med och invigde första jujitsuträningen för terminen! Kul att se både nya och gamla ansikten. På onsdag kör vi vidare med jujitsu, men ikväll är det Karate som gäller!
18-19 Karate kids (7-10 år)
19-20:30 Karate barn & vuxna (11år+)
Välkomna!

2021-08-15

I helgen samlades iaido-gruppen för kick off och suemonogiri-träning hemma hos Minh. Suemonogiri betyder hugg på fasta mål och ger direkt svar på huggtekniken genom rakhet, acceleration och avstånd. Väldigt trevligt att få umgås, träna och framför allt njuta av maten hos familjen Do!

David hugger kesa giri
Axel instruerar tenouchi
David instruerar Minh
terminsstart hösten 2021

Välkomna till en ny termin i Södra Sandby Jujitsuklubb!

Nybörjarstart från vecka 34.

Kom till oss i byahuset och prova på hur kul det är att träna kampsport. Vi har både lätt och hård träning - för vuxna, barn och ungdomar. Kvinnor och män, flickor och pojkar, vi kan alla träna tillsammans och på lika villkor. Är du intresserad är det bara att komma ner till något av våra träningspass med någorlunda oömma träningskläder och testa.

För mer information om våra idrotter och tider, besök www.ssjk.se för jujitsu och iaido samt https://www.facebook.com/kasumikyokushin för karate.

Välkomna!