Aktuellt

Gott Nytt År och god fortsättning på Tigerns år önskar SSJK!

Nyårskort 2022

Julhälsningar från Japan

Varma julhälsningar från Japan! Nedan skådas Fujisan från ovan.
Mvh /Axel

Tack för denna termin!

Stort tack till alla som var med och gjorde både avslutningen och hela denna termin fantastisk! Tack till alla tränande, instruktörer och föräldrar som varit med och startat upp igen denna termin, det har varit väldigt skönt att kunna träna jujitsu igen. Vi hoppas att läget fortsätter att bättra sig så sakta till våren så att vi kan bygga upp klubben och bli än starkare.

Avslutning hösten 2021
Seoi nage

Höstavslutning 2021

Södra Sandby Jujitsuklubbs höstavslutning kommer att vara onsdagen den 8 december klockan 18:30. Vi samlas för att titta på vad som hänt och vad vi tränat i klubben under terminen. Därefter tillkännager vi graderingar och till sist fikar vi tillsammans med lite tipsrunda. För att vi ska kunna förbereda och veta hur mycket bullar som ska bakas ber vi er anmäla er här på hemsidan. Hjärtligt välkomna!

Mugai ryu vinterseminarium i Köln, Tyskland

I helgen var det stora vinterseminariet i Mugai ryu i Köln. Axel deltog båda dagarna som bjöd på mycket träning av grundtekniker, zen-meditation, kumitachi, gekkiken och naturligtvis mycket gott umgänge och schnitzelätning. Stort tack till Luciano-sensei med elever som var väldigt välkomnande och arrangerade ett förstklassigt läger.

Kawarazaki Gonjuro japansk teater

Ingen jujitsuträning onsdag 17/11

Tyvärr verkar det som om alla instruktörer antingen är sjuka eller iväg just nu så vi måste tyvärr ställa in även onsdagens jujitsuträning. Som mer stillsam ersättning kan vi rekommendera History of Japan Podcast för den som vill lära sig lite mer om Japansk historia. Isaac Meyer har producerat över 400 episoder på olika delar av historien, men de första 12 episoderna ger en väldigt bra men ändå kort sammanfattning av Japan, från stenålder till modern tid. Vi ses nästa vecka!

Kom och jaga bort höstrusket med lite Jujitsuträning ikväll. Vi ses där!

Kubi nage, nackkast
Höstlovsbild

Potatis-/Höst/Läslovet har börjat, men vi tränar på som vanligt! Alla pass går som vanligt v.44 så varför inte ta en paus från pumpapajen och träna med oss. Vi ses på mattan!

2021-09-12
Idag började höstturneringen i Sumo i Japan. Sumo har anor som kampform, religiös ceremoni och underhållning, en tradition som sträcker sig tillbaka över tusen år i tiden. Idag är dock sumo en modern sport om än traditionsbunden och unik sådan.
Många tekniker som används är samma som återfinns inom jujitsu, t.ex. koshi nage, kata sukashi samt kubi nage (som vi tränade i onsdags). Men man måste betänka att allt är anpassat efter utövare som är både stora och synnerligen starka vilket ger effekt valet och utförandet av teknikerna. Även det faktum att man förlorar om man blir puttad ur ringen eller nuddar marken med något annat än fotsulorna styr vad som används.
För den som vill få en snabb överblick länkar jag till en video från första dagens matcher i högsta divisionen (Maku uchi). Normalt sett tar denna två timmar, men klipper man ut bara kamperna så blir det cirka 8-10 minuter.
Fällning - o soto otoshi
Fällning 2 - o soto otoshi

2021-08-24

Tack till alla som var med och invigde första jujitsuträningen för terminen! Kul att se både nya och gamla ansikten. På onsdag kör vi vidare med jujitsu, men ikväll är det Karate som gäller!
18-19 Karate kids (7-10 år)
19-20:30 Karate barn & vuxna (11år+)
Välkomna!

2021-08-15

I helgen samlades iaido-gruppen för kick off och suemonogiri-träning hemma hos Minh. Suemonogiri betyder hugg på fasta mål och ger direkt svar på huggtekniken genom rakhet, acceleration och avstånd. Väldigt trevligt att få umgås, träna och framför allt njuta av maten hos familjen Do!

David hugger kesa giri
Axel instruerar tenouchi
David instruerar Minh
terminsstart hösten 2021

Välkomna till en ny termin i Södra Sandby Jujitsuklubb!

Nybörjarstart från vecka 34.

Kom till oss i byahuset och prova på hur kul det är att träna kampsport. Vi har både lätt och hård träning - för vuxna, barn och ungdomar. Kvinnor och män, flickor och pojkar, vi kan alla träna tillsammans och på lika villkor. Är du intresserad är det bara att komma ner till något av våra träningspass med någorlunda oömma träningskläder och testa.

För mer information om våra idrotter och tider, besök www.ssjk.se för jujitsu och iaido samt https://www.facebook.com/kasumikyokushin för karate.

Välkomna!

Just nu har vi problem med publiceringen av nyheter. Ni hittar alla uppdateringar på vår facebooksida.

Kom och jaga bort höstrusket med lite Jujitsuträning ikväll. Vi ses där!