Klubben

Södra Sandby Jujitsuklubb startades 1984 av Anders Slätteryd som tillsammans med Robert Hansson drev klubben under 30 år. Deras elev, Axel Tojo har sedemera övertagit ledarskapet på jujitsu-sidan. Från 2018 blev även Fredrik Nyberg och Elin Åsklund en del av klubben och leder träning inom Kyokushin karate och Kishimotodi under namnet Kasumi Kyokushin.

Igor Timofejevs är ordförande sedan 2019 och klubben drivs tillsammans av alla entusiastiska instruktörer och elever. Vi har en egen träningslokal med 100 kvadratmeter matta i Byahuset mitt i Södra Sandby. Klubben är medlem i Svenska Budo & Kampsportsförbundet som är en del av Riksidrottsförbundet. Medlemskapet innebär bl.a att du är försäkrad när du tränar. Vi är en ideell förening och har strax över 100 medlemmar över året.

Jujitsumärket

Södra Sandby Jujitsuklubbs märke designades till invigningen av klubben av . I mitten syns den röda, japanska solen med tecknet för ju - följsamhet eller mjukhet tecknat i svart. Under solen avdelas märket av ett bälte så som bärs till träningsdräkten. I mitten visas det svarta bältet, men ned från bältesknuten går det vita bältet, vilket symboliserar att resan aldrig tar slut, även en mästare är fortfarande elev.

Mellan och under bältet är fälten blå, vilket representerar vattnet och det mest fundamentala inom jujutsu. Vatten formar sig helt och förutsättningslöst efter sitt kärl, liksom eleven skall forma sig efter motståndaren. Samtidigt håller sig vatten till sin lägsta tyngdpunkt, förbrukar minsta möjliga energi. Om en spricka uppstår i marken fyller vattnet den omedelbart och utan tvekan.  Likaså är vattnet en bild av sinnet. I lugna vatten reflekteras månen klart på ytan liksom motståndaren reflekteras i elevens rörelser och sinne.

Södra Sandby Jujitsuklubbs märke